2023 recordjaar voor Nemetschek aldus analisten

Morgen zal het Duitse Nemetschek haar cijfers over het afgelopen kwartaal aan de pers melden. De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit over dit jaar ligt volgens de analisten op 849.88 miljoen euro. De totale opbrengsten zouden volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de totale opbrengsten over 2022 toen de omzet 801.81 miljoen euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Nemetschek in beeld plus taxaties 2023

historische koersen

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 157 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 1.38 euro verwacht. De koers/winstverhouding komt hiermee op een heel forse 61.49 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 46 cent per aandeel. Nemetschek 's dividendrendement is dus 0.54 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de softwaresector ligt op een aantrekkelijke 1.69 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 24 mei dat dividend van 46 cent uit zal gaan keren.

Laatste koersdoelen rond de 80 euro

Meest actuele adviezen:
  • Morgan Stanley
  • Citigroup
  • Berenberg
    Deze aandelenhuizen publiceerden recent taxaties voor het aandeel.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 9.8 miljard euro.

    Het is de verwachting dat het bedrijf op 24 mei dat dividend van 46 cent uit zal gaan keren.

    De voorbije vrijdag sloot het aandeel op 84.86 euro.

    Historische beurskoersen Nemetschek

    historische koersen nemetschek

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.