Analisten verwachten over 2020 dalende omzet Aperam, relatief hoog dividend

Morgen presenteert het Nederlandse Aperam haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Luxembourg op 3.67 miljard euro. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 4.24 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Aperam in beeld plus taxaties 2020

fundamenteel onderzoek

Aperam Albertkanaal Genk staalfabriek ©

Aperam
Aperam


De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 113 miljoen euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 1.4 euro over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 26.46 te liggen.

Fors dividend Aperam

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1.77 euro verwacht. Aperam 's dividendrendement ligt dus op 4.78 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de metaalproducenten levert een beperkt dividendrendement van circa 0.24 procent op.

Recentste taxaties rond de 34 euro

ING, Morgan Stanley en JP Morgan gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 3.1 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 27 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 15 en de 39 euro.

Historische koersen aandeel Aperam

fundamenteel onderzoek aperam

Klikt u hier voor dividend aandeel Aperam. Het aandeel staat om 11.30 0.3 procent lager op 37.05 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.