Analisten noemen Aperam op fair value

Aperam 's beurskoers lijkt nu, mede door de laatste koersstijging van het aandeel, in lijn met de fair values van de meeste waarderingsmodellen te zijn. Het gros van de analisten noemt daarom het aandeel Aperam op dit niveau eerlijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 13 analisten gevolgd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 30,72 euro. Dit is ruim 0,03 procent minder dan de huidige beurskoers van 30,73 euro.

Weinig diversiteit waarderingen Aperam

aandeel

Over 2020 komt de omzet van het bedrijf uit Luxembourg volgens de analisten uit op 3,62 miljard euro. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 4,24 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Aperam in beeld plus taxaties 2020

koersdata

Aperam Genk stainless steel ©

Aperam
Aperam


De analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 99 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 1,24 euro. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 24,78.

Fors dividend Aperam

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,77 euro. Aperam 's dividendrendement komt hiermee uit op 5,76 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de metaalproducenten ligt op een nihile 0,13 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 2 maart een interimdividend van 44 cent uit zal gaan keren.

Laatste taxaties rond de 33 euro

Credit Suisse , ING en Citigroup gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 2,57 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 22 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 15 en de 33 euro.

Historische koersen Aperam afgelopen 10 jaar

koersdata aperam

Klikt u hier voor dividend aandeel Aperam. Om 15.41 koerst het aandeel 2,34 procent hoger op 30,73 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.