Cijfers Ter Beke onder druk door paardenvleesschandaal

Het voedingsbedrijf Ter Beke, producent van vleeswaren en bereide gerechten, heeft het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 407,2 miljoen euro. Dat betekende een daling met 3,3 procent tegenover het jaar voordien. De winst kende een achteruitgang met 24,4 procent tot 6,2 miljoen euro. De terugval moet volgens het bedrijf worden toegeschreven aan het paardenvleesschandaal dat begin vorig jaar in verscheidene Europese landen uitbrak.

Daardoor viel de omzet van de divisie bereide maaltijden met 11,4 procent terug. In de afdeling vleeswaren werd wel een lichte omzetgroei met 0,4 procent geregistreerd, maar dat was onvoldoende om de impact van het schandaal te kunnen opvangen. Ter Beke zegt echter dat het vertrouwen van de consument zich opnieuw aan het herstellen is, zodat dit jaar opnieuw een omzetgroei mag worden verwacht.

Bovendien wordt later dit jaar de Poolse joint-venture met het Franse bedrijf Stefano Toselli, die pastamaaltijden en lasagna in Oost-Europa moet verdelen, opgestart.

Bron: Express.be