Euronext wil terug naar de beurs

IntercontinentalExchange Group, Inc. kondigt vandaag zijn intentie aan de gewone aandelen van Euronext N.V. (“ Euronext ” of de “Vennootschap”), de pan-Europese beurzengroep, te noteren aan de beurs met het doel Euronext als een zelfstandige, genoteerde onderneming neer te zetten. De bedoeling is dat de gewone aandelen van Euronext worden genoteerd aan Euronext Parijs, Euronext Amsterdam en Euronext Brussel.

Euronext heeft de intentie om na zijn beursgang en voor het vierde kwartaal in 2014 een beursnotering aan Euronext Lissabon te verkrijgen.

' Euronext voor zomer naar de beurs is strakke planning'

Ook naar Londen

Euronext is de houdstermaatschappij van een pan-Europese beurzengroep die effecten--, vastrentende waarden-- en derivatenmarkten in Parijs, Amsterdam, Brussel en Londen exploiteert. Euronext heeft ook een vergunning aangevraagd om Euronext Londen als een gereglementeerde markt te exploiteren. Euronext 's bedrijfsactiviteiten omvatten: noteringen, effectenhandel, derivatenhandel, market data& indices, post-trade- en marktoplossingen & overige activiteiten