Analistenanticipatie: aandeel Lufthansa koerst nu op fors dividendrement

Beleggers in het aandeel Lufthansa kunnen waarschijnlijk rekenen op een behoorlijke dividenduitkering. Kijkende naar de analistenconsensus koerst het aandeel Lufthansa nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs. Over dit jaar ligt de taxatie van de dividendvergoeding op 30 cent. Het dividendrendement van Lufthansa ligt zodoende rond de 4.48 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de luchtvaartbedrijven ligt op een relatief summiere 0.57 procent.

Historische dividendrendementen Lufthansa

aandelenanalyse

De historische dividenden over de afgelopen jaren zijn met circa 2.49 per jaar relatief gering te typeren.

Dividenduitkeringen behoorlijke stimulans voor beleggers

De uitgekeerde dividenden zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

De belegger die sinds 2008 zijn aandelen heeft aangehouden staat nu op een verlies van 48 procent. De belegger die ieder jaar vanaf 2008 zijn dividenden herbelegd zou hebben heeft nu een royaal extra rendement van 43 procent. De invloed van de ontvangen dividenden op het totale rendement is dus voor de buy & hold belegger aanzienlijk.

Dividenden doekje voor het bloeden

aandelenanalyseDe bovenstaande grafiek toont de diverse rendementen vanaf 2008. De groene lijn is het totale rendement van de herbelegde dividenden, de blauwe lijn is het koersrendement en het rode vlak is het totaalrendement: koersrendement plus dividendrendement.

Dividendbelasting Lufthansa terugvragen

De beschreven dividendrendementen zijn echter de bruto rendementen. Van de aandelen uit uw land kunt u uiteraard de ingehouden dividendbelastingen terugvragen maar dit is echter veel lastiger met aandelen uit het buitenland. De uitgekeerde dividenden zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

Voor het terugvragen van de ingehouden dividendbelasting op uw buitenlandse aandelen moet u vaak een kostbaar traject door. Het is vaak niet lonend om ingehouden dividendbelasting terug te vragen want voorheen wogen de kosten hiervan amper op tegen de baten ervan. Ieder land heeft zijn eigen fiscale regime. Gewoonlijk kunnen we zeggen dat de ingehouden percentage dividendbelasting tussen de 20 en de 40 procent bedraagt. Via onze dienst kunt u echter op een variabele kostenbasis een groot deel van de ingehouden dividendbelasting terugvragen. Normaliter kunt u via onze dienst de impact van de ingehouden dividendbelasting tot circa 15 procent verlagen.

Morgen komt het Duitse Lufthansa met haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten. Over dit kalenderjaar komen de totale verdiensten van het bedrijf uit Cologne volgens de analisten uit op 38.37 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2023 toen het concern 35.44 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Lufthansa in beeld plus taxaties 2023

koersgrafieken

De meeste analisten gaan voor 2024 uit van een nettowinst van 1.57 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 1.34 euro verwacht. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 5 uit.

Actuele koersdoelen nabij de 7 euro

Barclays , JP Morgan en Deutsche Bank gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 8 miljard euro.

Koershistorie Lufthansa van 2007 tot 2024

koersgrafieken lufthansa

Het aandeel koerstte vrijdag op een slotstand van 6.7 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.