Analistengilde: ASML op stoom voor recordomzet

Morgen komt het Nederlandse ASML met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Veldhoven volgens de analisten uit op 27.76 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2023 toen het bedrijf 27.56 miljard euro binnen kreeg.

Historische omzetten en resultaten ASML in beeld plus taxaties 2023

aandelenanalyses

ASML Amerika Silicon Valley.1 ©

ASML
ASML


De analisten rekenen voor 2024 op een nettowinst van 7.38 miljard euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 18.89 euro. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 48.22 te liggen.

Per aandeel anticiperen de analisten op een dividenduitkering van 6.87 euro. ASML 's dividendrendement komt dan ongeveer uit op 0.75 procent.Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van halfgeleiders levert een relatief aantrekkelijk dividendrendement van circa 1.79 procent op.

Meest recente koersdoelen rond de 1133 euro

Meest actuele adviezen:
 • Citigroup
 • Oddo BHF
 • JP Morgan
  Deze aandelenhuizen publiceerden recent taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 359.43 miljard euro.

  Historische beurskoersen ASML

  aandelenanalyses asml

  Het aandeel koerstte maandag op een slotstand van 910.9 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.