Kendrion dit jaar volgens analisten op jacht naar recordomzet

Fors dividend Kendrion

Beleggers in het aandeel Kendrion kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Kendrion nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 61 cent. Kendrion 's dividendrendement komt hiermee op 4.99 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de automotive bedrijven ligt op een aantrekkelijke 3.03 procent.

Dividendrendementen Kendrion

financiële analyse

Morgen komt het Nederlandse Kendrion met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit op 536.25 miljoen euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de opbrengsten over 2022 toen de omzet 519.3 miljoen euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Kendrion in beeld plus taxaties 2023

beursgrafiek

De meeste analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 17 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 1.19 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 10.27.

Laatste analistentaxaties rond de 21 euro

De laatste 3 adviezen voor het auto-onderdelen- en diensten bedrijf zijn afkomstig van Beleggers Belangen, DeGroof Petercam en Berenberg.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 181.36 miljoen euro.

Om 9.50 stond het aandeel 0.16 procent lager op 12.22 euro.

Historische koersen Kendrion voorbije 17 jaar

beursgrafiek kendrion

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.